BUKIET WARZYW W SOSIE SEROWYM

Oczywiście najprostszym sposobem na taka kompozycję jest zakup gotowej paczki z mrożonką typu “warzywa na patelnię”. Ja przygotowuję takie warzywka po swojemu. Od dłuższego czasu w naszej zamrażarce zawsze jest zapas różnych mrożonek. Kupuję je najczęściej w hali Makro w workach 2,5 kilowych – wychodzi taniej. Podstawowy skład to: szpinak. fasolka szparagowa, marchew z groszkiem i jakiś bukiet warzyw. Jest to bardzo wygodne – kiedy potrzebuję – biorę garść lub dwie potrzebnych warzyw.

SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg mrożonki warzywnej typu bukiet warzyw
  • 2 serki topione
  • sól, pieprz
  1. Serki pokroić, wrzucić na patelnię, dodać warzywa. Posolić i dusić podlewając ewentualnie wodą – ja preferuję warzywa al dente. Doprawić najlepiej świeżo zmielonym pieprzem.
  2. Przepis można modyfikować na wiele sposobów zmieniając warzywa lub dodając przyprawy – koperek lub czosnek pozwolą całkowicie zmienić smak.

Dodaj komentarz