SPAGHETTI Z FASOLKĄ I ZIELONYM PESTO

Makarony uwielbiamy i najczęściej gości u nas spaghetti bolognese. Ten przepis to alternatywa dla osób, które nie przepadają za mięsem, albo potrzebują jakiejś odmiany. Pod warunkiem posiadania niezbędnych składników jest to kolejne ekspresowe danie.

Ja kiedyś często stosowałam pesto zakupione w sklepie LIDL – jest niedrogie i całkiem dobre. Można oczywiście przygotować ZIELONE PESTO samemu – wtedy to jest już poezja.

SKŁADNIKI:

  • opakowanie mrożonej fasolki szparagowa (zielonej)
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • słoiczek lub dwa zielonego pesto
  • 2-4 ząbki czosnku
  • sól
  • parmezan
  • paczka makaronu
  1. Makaron i fasolkę ugotować w dużej ilości osolonej wody.
  2. Odcedzić, dodać utarty z solą czosnek oraz pesto i dokładnie wymieszać.
  3. Przed podaniem posypać startym parmezanem.

Dodaj komentarz