SPAGHETTI Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM

Jest to modyfikacja przepisu na SPAGHETTI Z ŁOSOSIEM.

SKŁADNIKI:

  • 30 dkg wędzonego łososia (dowolnego)
  • małe opakowanie szpinaku w liściach lub pęk świeżego
  • pęczek koperku
  • 2-4 ząbki czosnek
  • sól
  • parmezan
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • paczka makaronu
  1. Przygotować łososia: pokroić lub ewentualnie obrać z ości i skóry.
  2. Koperek pokroić. Czosnek rozetrzeć z solą.
  3. Ugotować makaron według przepisu z opakowania.
  4. Na dużą patelnię wylać oliwę, wyłożyć szpinak i poddusić go z czosnkiem. Dodać łososia i koperek oraz ugotowany, odcedzony makaron, wymieszać wszystko dokładnie.
  5. Przed podaniem posypać parmezanem.

Komentarze:

Dodaj komentarz