CHRUPKI NALEŚNIKOWE

Chrupki naleśnikowe

Dzisiaj wzięliśmy udział w Orszaku Trzech Króli. Było straszliwie zimno, ale atmosfera rewelacyjna. Obiadek w Pizza Hut z naszymi przyjaciółmi, a że gorączka rozebrała mnie całkowicie, potem było tylko spanie pod pierzyną.

Na kolację zaserwowałam coś co uwielbiałam w dzieciństwie. Robiło się to kiedy zostały po obiedzie naleśniki. Tutaj przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE. Ja specjalnie chowam część naleśników na tę właśnie pyszotę…

Takie chrupki naleśnikowe to najlepszy sposób na zagospodarowanie pozostałych po obiedzie naleśników. Idealna przekąska do przygotowania w kilka minut.

SKŁADNIKI:

  • gotowe naleśniki
  • olej
  • sól
  1. Naleśniki należy pokroić na niewielkie kwadraty, przed krojeniem dobrze jest pooddzielać placki od siebie – nie będą się sklejać przy smażeniu.
  2. Na jak największej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone naleśniki i smażyć co jakiś czas przewracając. Kwadraciki powinny zrobić się twardawe, lekko przypieczone.
  3. Posolić do smaku i gotowe.

Komentarze:

  1. edytaha pisze:

    Ja wprawdzie nie kroję naleśników, ale w całości smażę je do chwili aż zrobia=ą się brążowe, sztywne i chrupiące – pycha 🙂

Dodaj komentarz