DZWONKO Z ŁOSOSIA Z PATELNI

Łosoś jest moją ulubioną rybą, chyba dlatego, że możliwości wymyślania potraw z jego udziałem są nieograniczone. Ten przepis to najprostsze, co można zrobić z tej ryby.

Odpowiednio podany, zniewolił ostatnio nawet pewnego najedzonego już niejadka…

SKŁADNIKI:

  • dzwonko łososia (po jednym na osobę)
  • olej
  • sól, pieprz cytrynowy, koperek
  1. Rybę opłukać, osuszyć delikatnie ręcznikiem papierowym. Oprószyć solą i pieprzem cytrynowym, pozostawić na pół godziny.
  2. Rozgrzać olej na patelni, smażyć ok. 4 minuty, przewrócić posypać koperkiem, smażyć kolejne 4 minuty, w ostatniej minucie  przykryć patelnię.

Podać z delikatną surówką – w tej wersji to rukola z fetą.

Komentarze:

  1. Anonimowy pisze:

    fajne

  2. Anonimowy pisze:

    Fajne, szybkie i bardzo smaczne:)

Dodaj komentarz