OWSIANKI CZEKOLADOWE

To jest idealny przepis na coś słodkiego kiedy w domu nie ma mąki. Przepisów na owsianki jest wiele, ten wyróżnia cudowny, czekoladowy smak ciasteczek. Do talerza ciasteczek: dla dzieci kubek mleka a dla dorosłych kubek latte.

SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg płatków owsianych
  • 1 szklanka cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 20 dkg masła
  • 3 jajka
  1. Płatki zrumienić na złoty kolor (na patelni lub w piekarniku na blaszce), odstawić do wystudzenia.
  2. Oddzielić białka, z których należy ubić pianę.
  3. Pozostałe składniki utrzeć, dodać pianę z białek oraz płatki, wymieszać.
  4. Na blaszkę wyłożoną papierem, układać łyżką ciasteczka.
  5. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze:

  1. Anonimowy pisze:

    Przykro mi ale niesmaczne w takiej wersji jak tutaj. Bardzo, bardzo słodkie gnieciuchy bez charakteru. Gdyby dać im ekstraktu waniliowego i może świeżej skórki pomarańczowej to przeszłyby… no i o połowę mniej cukru…

Dodaj komentarz