FRANKFURTERKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

To propozycja na ciepłe śniadanie. Oczywiście zamiast frankfurterek można wykorzystać parówki lub inne kiełbaski.

Ciasto, które wykorzystałam zakupione było podczas naszego weekendowego wypadu w czeskim sklepie. Jest ono trochę inne niż ciasto francuskie sprzedawane u nas: dużo grubsze, więcej warstw…

Smakowita dawka kalorii na powitanie dnia…

 SKŁADNIKI:

  • porcja ciasta francuskiego
  • 8 kiełbasek frankfurterek (po dwie na głowę, pewnie zjedliby i po cztery)
  • kilka cieniutkich plasterków żółtego sera
  1. Ciasto pokroić na 8 pasków.
  2. Każdą kiełbaskę owinąć  paskiem ciasta i ułożyć na blaszce. Na wierzch położyć kawałki sera.
  3. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

5 komentarzy

  1. Bardzo lubię owijać przeróżne "produkty spożywcze" w ciasto francuskie:) Stają się wtedy jakieś takie dostojniejsze.
    Pozdrawiam,
    SWS

  2. sprawdzałam na imprezie. rewelacja. goscie zjedli wszystko w pol godziny:P dodałam do tego frankfurterki henryk kania i ciasto francuskie z biedronki

Dodaj komentarz