SAŁATKA Z RUKOLI I FETY

Rukola jest coraz bardziej popularna, lecz ciągle wiele osób omija ją szerokim łukiem. Na prawdę warto się do niej przekonać – 5 powodów, dla których warto zaprzyjaźnić się z Rukolą.

Ja uwielbiam smak rukoli, jest tak niesamowicie wyrazista.

SKŁADNIKI:

  • opakowanie (125 g) rukoli
  • opakowanie (200 g) sera feta
  • garść (lub dwie) czarnych oliwek (opcjonalnie)
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  1. Rukolę opłukać i osuszyć (najlepiej w wirówce do sałaty). Dodać pokrojoną w kostkę, lub rozdrobnioną w dowolny sposób fetę oraz pokrojone w plasterki oliwki. Wymieszać.
  2. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, dodać do sałaty i delikatnie wymieszać.
  3. Sałatkę można podawać do makaronów, ryb oraz drobiu.

Komentarze:

  1. Anonimowy pisze:

    w prostocie piękno i smak;)

Dodaj komentarz