ZIELONY MAKARON NA STYL CHIŃSKI

Ja lubię, ale “moi” nie przepadają za chińskimi makaronami. Dzień wcześniej był ryż na obiad, więc spróbowałam takiego połączenia włosko – chińskiego i wyszedł całkiem fajny makaron.

SKŁADNIKI:

  • 25 dkg szpinakowego makaronu tagliatelle
  • opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej typu chińskiego
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • sos sojowy do smaku
  1. W woku lub na dużej patelni  rozgrzać olej, wsypać mieszankę warzywną. Na silnym ogniu obsmażyć warzywa doprawiając je sosem sojowym.
  2. W tym czasie ugotować makaron według przepisu z opakowania.
  3. Makaron odcedzić, dodać do warzyw, wymieszać i od razu podawać.

Komentarze:

  1. mopswkuchni pisze:

    Ja robię w podobny sposób ryż. Z makaronem jeszcze nie próbowałam.
    http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/

  2. Kisiel pisze:

    Pycha. Zwłaszcza na piątek, bo bez mięsa.
    http://sama-slodycz.blogspot.com/

Dodaj komentarz