SAŁATKA Z SOCZEWICĄ I TUŃCZYKIEM

Taka propozycja na drugie śniadanie Montignacowe. Soczewica od jakiegoś czasu jest moim najlepszym towarzyszem przy przyrządzaniu posiłków – gotuję ją w większej ilości i potem przechowuję w lodówce, aby móc szybciutko przygotować na przykład właśnie taką sałatkę.

SKŁADNIKI:

  • 3-4 łyżki ugotowanej soczewicy
  • 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 ogórek kiszony
  • 1/2 pomidora
  • 2 łyżeczki ketchupu bez cukru
  1. Tuńczyka odsączyć, ogórka i pomidora pokroić w kostkę.
  2. Wymieszać składniki i jeść…

Zobacz także...

6 komentarzy

  1. Soczewica z rybą – świetne połączanie. Robiłam z parowanym halibutem, ale z tuńczykiem plus ogórek kiszony dla zaostrzenia smaku, brzmi pysznie!

Leave a Reply