CAMEMBERT Z GRILLA

To chyba najprostszy obiad… Po instrukcjach moi domownicy, którzy tego dnia mieli wrócić o różnych godzinach nie dość, że mieli ciepły obiad to jeszcze mogli powiedzieć, że sami go sobie zrobili. No może nie tak do końca – sałatka brokułowa czekała na nich w lodówce…

SKŁADNIKI:

  • po jednym camembercie na osobę (oczywiście można więcej)
  1. Opiec camemberta na grillu. Jedyne co może sprawić kłopot przy tym to mało delikatne obchodzenie się z serem – przedziurawienie go spowoduje wypłynięcie serowej masy – nie będzie zbyt dobrze wyglądało, ale smakowało będzie tak samo dobrze.
  2. Można podać go z frytkami i sosem czosnkowym lub tatarskim lub jakąś sałatką.

Komentarze:

  1. Ania pisze:

    Pyszne. Bardzo lubię gdy wnętrze camemberta się roztapia i tworzy miły dla podniebienia sosik:)

  2. asieja pisze:

    pyszny ser w grillowe paseczki!

  3. Arvén pisze:

    Połączenie aksamitnego camemberta z chrupiącą sałatką musi być pyszne. Ciekawe połączenie!

  4. Maggie pisze:

    Lubie taki grillowany ser, a najbardziej lubie zanurzac w plynnym camembercie kawalki chleba 🙂

  5. elżunia pisze:

    piękny…a i w tle widzę przepyszne brokuły z płatkami migdałowymi 🙂

Dodaj komentarz