SOK Z JABŁEK I FENKUŁA

Posiadanie własnej sokowirówki jest cudowne – w kilka minut można zrobić szklankę witamin. I to nie jakiś suplementów diety, ale najprawdziwszych z prawdziwych. Jakiś czas temu oglądałam Marthę Steward i było o sokowirówkach i sokach właśnie. Oczywiście najlepiej byłoby mieć nie sokowirówkę lecz wyciskarkę, ale…

Prawdę mówiąc mniej istotne było dla mnie urządzenie do wykonania soku, a bardziej zainteresowały mnie same soki, które w programie zostały wykonane. Zaproponowane zostały połączenia „troszkę inne”niż te, po które dotychczas sięgałam. Zwłaszcza jedno z nich wzbudziło moje wielkie zainteresowanie – dziś Wam je przedstawiam.Ważna uwaga dla robiących soki – należy je pić bezpośrednio po zrobieniu, ponieważ po kilkunastu minutach tracą większość cennych składników.

SKŁADNIKI:

  • 1 bulwa fenkułu
  • 1 duże lub 2 mniejsze jabłka
  • 1 kiwi (opcjonalnie)
  1. Wycisnąć i pić.

Ja lubię wyciskać sok z mocno schłodzonych owoców. W upalne dni można dodać jeszcze kilka kostek lodu.

Dodaj komentarz