SAŁATKA Z JAJEK I ROQUEFORTA

Sałatka z jajek i sera

Ekspresowa sałatka z jajek i sera z niebieską pleśnią. Idealna gdy ugotowanych jajek zostało nam jeszcze trochę…

SKŁADNIKI:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 10-15 dkg sera roquefort lub innego dowolnego z niebieska pleśnią
  • 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 czerwona cebula
  • szczypiorek do posypania (opcjonalnie)
  • sól
  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą.
  2. Jajka obrać, pokroić w dużą kostkę lub w ćwiartki.
  3. Ser pokruszyć lub rozgnieść widelcem. Nie należy rozgnieść go na miazgę, powinien być w niewielkich kawałkach.
  4. Dodać jogurt, jajka i cebulę i delikatnie wymieszać.

Dodaj komentarz