JAJKA W SOSIE Z MARYNAT

Wszystkim życzę wspaniałego Sylwestra niezależnie od tego gdzie, z kim i w jakich okolicznościach będą go spędzać.
Życzę Wam też cudownych chwil przez cały 2014 rok…

SKŁADNIKI:

  • 12 jajek
  • 1,5 szklanka majonezu Winiary
  • 1,5 szklanka gęstej śmietany 12 lub 18 %
  • 1-2 łyżeczki musztardy (opcjonalnie)
  • 1/2 szklanki pokrojonych w kostkę ogórków konserwowych
  • 1/2 szklanki pokrojonej w kostkę papryki konserwowej
  • 1/2 szklanki pokrojonych w kostkę oliwek (czarnych, zielonych lub mix)
  • 1/2 szklanki pokrojonych w kostkę pieczarek konserwowych
  • 2 łyżeczki drobno posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku
  • sól, świeżo mielony pieprz do smaku
  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać i pokroić na połówki. Ułożyć w dużej misce.
  2. Przygotować sos. Majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą. Dodać wszystkie warzywa z marynat oraz koperek i szczypiorek.
  3. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Sosem zalać jajka. Podawać schłodzone.

Dodaj komentarz