TORCIK MARSHMALLOW

To pierwszy z przepisów z wykorzystaniem produktów firmy Nestle, których przygotowanie “zleciłam” młodszemu pokoleniu. Proste lecz niezwykle piękne desery w wykonaniu mojej córki, które zachwyciły smakiem rodzinę i moje koleżanki  – część pierwsza.

Dzisiaj torcik, który świetnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy.

SKŁADNIKI NA SPÓD:

  • 40 dkg ciasteczek pełnoziarnistych (digestive)
  • 15 dkg miękkiego masła
  1. W blenderze kruszymy ciastka, dodajemy masło i dokładnie mieszamy.
  2. Połączone składniki przekładamy do tortownicy, formujemy spód i chowamy do lodówki.

SKŁADNIKI NA MASĘ:

  • 3 paczki Jojo Marshmallow truskawkowo-waniliowych
  • 300 ml śmietanki 36%
  • 150 ml mleka
  • 2 łyżeczki żelatyny
  1. Ubijamy śmietanę.
  2. Rozpuszczamy pianki w kąpieli wodnej, dodajemy resztę składników i mieszamy do czasu, kiedy żelatyna się rozpuści.
  3. Masę zostawiamy do wystygnięcia, następnie przekładamy do tortownicy na spód z ciasteczek i wkładamy do lodówki.

SKŁADNIKI NA WIERZCH:

  • galaretka Pink Margarita
  • żelki Jojo I Like Fun
  1. Galaretkę wykonujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, kiedy ostygnie i zacznie tężeć wylewamy ją na wierzch ciasta.
  2. Na koniec ozdabiamy żelkami. Można też użyć ulubionych owoców.

Komentarze:

  1. gin pisze:

    Świetnie wygląda 🙂

Dodaj komentarz