SERNIK Z MUSEM Z MANGO

Sernik z musem z mango

Dzisiaj chciałam zaproponować Wam delikatny i lekki sernik z musem z mango.

Ja przygotowałam go w dwóch wersjach: w małej tortownicy – dla domowników oraz w papilotkach do zabrania na rodzinne spotkanie. W jednej i drugiej wersji prezentował się naprawdę fajnie.

Produkty na dużą tortownicę.

SKŁADNIKI SPÓD:

  • 40 dkg ciastek digestive
  • 14 dkg masła
  1. Masło rozpuść. Zmiksuj ciastka i wymieszaj oba składniki.
  2. Masą wyłóż tortownicę – dół i rant – dokładnie ugniatając. Tortownicę włóż do lodówki na około pół godziny.
  3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, wstaw przygotowany spód i piecz 10 minut. W tym czasie przygotuj masę serową.

SKŁADNIKI MASA SEROWA:

  • 1 kg sera twarogowego w wiaderku
  • 15 dkg cukru
  • 5 dużych lub 6 mniejszych jajek
  • 40 dkg musu z mango*
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  1. Ser utrzyj razem z cukrem.
  2. Dodawaj po jednym jajku ciągle mieszając.
  3. Na koniec dodaj mus z mango oraz budyń.
  4. Masę wylej na podpieczony spód.
  5. Piecz kolejne 45 minut. Studź w uchylonym piekarniku.

* ja wykorzystałam gotowy niesłodzony mus, możesz też zmiksować dojrzałe owoce

Sernik z musem z mango

Sernik z musem z mango


Inne serniki znajdziesz tutaj.

Komentarze:

  1. Uwielbiam mango i uwielbiam tego typu serniki. Podbiłaś moje serce.
    No cóż trzeba zrobić. 🙂

  2. Justyna Żak pisze:

    takiego sernika nie jadłam, wygląda ciekawie:)

  3. gin pisze:

    Mmm, pyszny musiał być, owocowy i rześki 🙂

Dodaj komentarz