FASZEROWANE JAJKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Wczorajsze prima aprilisowe kurczaczki – faszerowane jajka z wędzonym łososiem podane w formie odlotowych kurczaków. Bardzo proste do przygotowania, a dekoracją z pewnością chętnie zajmą się dzieci.

SKŁADNIKI NA FASZEROWANE JAJKA:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ugotuj jajka na twardo, następnie ostudź w zimnej wodzie i obierz.
  2. Z każdego jajka zetnij górną część, wyjmij żółtka i przełóż do miski
  3. Odłóż część łososia, którą przeznaczysz na ozdobę.
  4. Żółtka zmiksuj z pozostałym łososiem oraz sosem wiosennym. Dopraw do smaku, białka napełnij farszem.
  5. Z oliwek wytnij oczy, z papryki dziubki. Udekoruj kurczaczki i od razu podaj.
Faszerowane jajka z łososiem
Jajka z łososiem
Winiary - serwis kulinarny
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

Zostaw komentarz