TARTA ZE SZPINAKIEM I SERKIEM FROMAGE

Tarta ze szpinakiem i serem fromage

Tarta ze szpinakiem i serem fromage: gotowe ciasto francuskie, świeży szpinak oraz serek fromage. No i troszkę orzeszków piniowych…

SKŁADNIKI:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • opakowanie świeżego szpinaku (25 dkg)
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dkg serka twarogowego typu fromage – ja użyłam o smaku cebuli
  • garść orzeszków piniowych lub innych posiekanych
  1. Na patelni podgrzej lekko oliwę, dodaj drobno posiekany czosnek i wymieszaj. Po chwili dodaj opłukany i odsączony z wody szpinak. Duś wszystko kilka minut, aby szpinak zmiękł.
  2. Patelnię zdejmij z ognia. Dodaj serek i dokładnie wymieszaj.
  3. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim tworząc niewielki rant. Wyłóż masę serowo-szpinakową, wierzch posyp orzeszkami.
  4. Tartę piecz w temperaturze 200 stopni C 20-25 minut.
Tarta ze szpinakiem i serem fromage
Tarta ze szpinakiem i serem fromage

Czas na szpinak 4!

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

  1. Apetyczna 🙂 Zapraszam Cię serdecznie z tym przepisem do mojej akcji "Czas na szpinak 4", jeśli oczywiście masz ochotę się dołączyć do wspólnej zabawy 🙂 Pozdrawiam 🙂

Zostaw komentarz