PYSZNE PLACUSZKI MALINOWE

Placuszki malinowe

Delikatne, podane ze świeżymi owocami idealnie wkomponowały się w upalny dzień.

Czy może być coś bardziej urokliwego niż podwójnie malinowe placuszki?

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 budyń o smaku malinowym WINIARY
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1,5 łyżki cukru (można pominąć)
  • szczypta soli
  • opcjonalnie odrobina barwnika spożywczego dla wzmocnienia koloru
  • olej do smażenia
  1. Składniki ciasta dokładnie wymieszaj. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodaj nieco mleka, jeśli zbyt rzadkie dodaj trochę więcej mąki.
  2. Smaż na wolnym ogniu placuszki.
  3. Aby uzyskać idealny okrągły kształt wykorzystaj do smażenia ring.

Placuszki malinowe

Winiary - serwis kulinarny

Komentarze:

  1. Justyna Żak pisze:

    świetne na sniadanie:)

  2. RedHead pisze:

    Nigdy nie robiłam placuszków z dodatkiem budyniu. WSTYD! Do wypróbowania 🙂

    1. Ja też właśnie! Muszę koniecznie spróbować 😉

  3. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

  4. Paulina Styś pisze:

    Z tymi mailnami wyglądają cudnie!

Dodaj komentarz