RYBNA ZAPIEKANKA Z POLSKIMI WARZYWAMI

Zapiekanka rybna z polskimi warzywami

Szybka, wymagająca niewielkiego nakładu pracy oraz minimalnej ilości składników przepyszna zapiekanka rybna z polskimi warzywami. Ryba oraz mrożone warzywa zapieczone pod majonezową pierzynką świetnie się komponują.

Ten przepis jest zgłoszeniem do konkursu “Patelnia pełna smaków”. Już od 19 listopada zapraszam Was do głosowania na ten przepis na profilu Facebook. Będę wdzięczna za każdy głos, a zyskać możecie Wy, gdyż organizator przewidział nagrody również dla głosujących czytelników. Głosowanie odbywa się w dniach od 19 listopada do 7 grudnia i możesz oddać jeden głos każdego dnia.

SKŁADNIKI:

  • 40 dkg filetów z ryby morskiej
  • opakowanie Warzyw na patelnię (polskie smaki) firmy Iglotex
  • 4 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  1. Jeśli korzystasz z mrożonych filetów, musisz wcześniej je rozmrozić. Odsącz nadmiar wody.
  2. Filety oprósz solą i pieprzem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  3. Na rybę wysyp warzywa i je również oprósz solą i pieprzem.
  4. Wierzch posmaruj majonezem.
  5. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 45 minut.
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

2 komentarze

  1. Uwielbiam takie proste a zarazem ciekawe przepisy. Na pewno wypróbuję! Piec pod przykryciem?
    Monika B. – Wrocław

Zostaw komentarz