ZUPA MLECZNA NA BUDYNIU

Zupa mleczna na budyniu

Urozmaicenie zwykłej zupy mlecznej z kaszą manną.

Smacznego.

SKŁADNIKI:

  • 1 l mleka
  • 1/4 szklanki kaszy manny
  • 1 budyń czekoladowy Winiary (bez cukru)
  • 5 łyżek cukru
  • ewentualnie do podania ulubione bakalie
  1. Budyń wymieszaj z 1 szklanką mleka.
  2. Pozostałe mleko zagotuj, wsyp kaszę, dodaj cukier i gotuj mieszając 5 minut.
  3. Wlej mleko z budyniem, wymieszaj i gotuj jeszcze 2 minuty.
  4. Podawaj ciepłą, z ewentualnym dodatkiem bakalii.

Winiary - serwis kulinarny

Komentarze:

  1. Kinga Łucja pisze:

    Apetycznie wygląda 🙂

  2. klaudyna148 pisze:

    Bardzo smacznie wygląda i te orzechy na górze. Pycha.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

  3. takie troszkę smaki z dzieciństwa 🙂

Dodaj komentarz