PASTA Z FASOLI I PIECZAREK

Prosta pasta z fasoli i pieczarek

Prosta pasta z fasoli i pieczarek, która zachwyci nie tylko wegetarian.

Tutaj znajdziecie inne pasty do chleba na bazie fasoli: smalczyk z fasoli, pasta z fasoli i tuńczyka, pasta z czosnkiem i rozmarynem oraz pasta z fasoli i grillowanej papryki.

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 czubata łyżeczka masła klarowanego
  • sól, pieprz do smaku
  1. Cebulę i pieczarki obierz. Cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w plasterki.
  2. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju.
  3. Dodaj masło i wrzuć pieczarki. Smaż do ładnego zezłocenia.
  4. Ostudź, zmiksuj razem z odsączoną fasolą. Dopraw do smaku.

Komentarze:

  1. Takie pasty są świetne;)

Dodaj komentarz