SCHAB ZAPIEKANY Z WARZYWAMI

Schab zapiekany z warzywami

Wieprzowy schab zapiekany z warzywami mrożonymi z wykorzystaniem gotowca marki Winiary. Niezwykle prosta  oraz bardzo szybka do przygotowania zapiekanka.

SKŁADNIKI:

  • opakowanie ulubionej mrożonki warzywnej
  • 4 plastry schabu
  • opakowanie WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami
  • 2/3 szklanki maślanki
  1. Mięso lekko rozbij. Posyp z obu stron pomysłem na, resztę pomysłu wymieszaj z maślanką.
  2. W woreczku rozłóż warzywa oraz mięso. Zamknij. Woreczek umieść w naczyniu żaroodpornym.
  3. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez 45 minut. Rozetnij woreczek i wyrzuć go do śmieci.
  4. Całość polej maślanką. Zwiększ temperaturę do 200 stopni C i piecz jeszcze 10 minut z termoobiegiem.

Winiary - serwis kulinarny

Komentarze:

  1. Ale smakowicie wygląda.Super przepis;)

Dodaj komentarz