SCHAB Z PAPRYKĄ W SOSIE

Schab z papryką w sosie pieczeniowym

Przedstawiam dzisiaj przepis na schab z papryką oraz z  cebulą w sosie pieczeniowym. Prosty i bardzo szybki do wykonania obiad z wykorzystaniem gotowego sosu marki WINIARY.

SKŁADNIKI:

  • 50 dkg schabu wieprzowego
  • 2 czerwone papryki
  • 2 czerwone cebule
  • sos pieczeniowy jasny WINIARY
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku
  1. Schab pokrój w słupki, paprykę w paski, cebulę w półtalarki.
  2. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć mięso i obsmaż na złoty kolor.
  3. Dodaj pokrojone warzywa, oprósz lekko solą i smaż chwilę co jakiś czas mieszając.
  4. Sos wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Zagotuj i zmniejsz ogień. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  5. Gotuj na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Ewentualnie dolewaj nieco wody. Opcjonalnie możesz do sosu dodać 2-3 łyżki śmietany.
  6. Podaj z ulubioną kaszą i surówką.

Winiary - serwis kulinarny

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz