TARTALETKI Z SERKIEM I WIŚNIAMI

Od poniedziałku na dziesięciu blogach kulinarnych trwa konkurs dla czytelników “Taste the Summer by Almette Fruit”. Cafe Babilon jest jednym z nich (poczytaj tutaj).

Szukam entuzjastów gotowania, którzy chcieliby wraz ze mną stworzyć drużynę, która podczas finału akcji, 11 lipca, zmierzy się z pozostałymi ekipami utworzonymi przez innych blogerów.

Dzisiejszy wpis ma być dla Was pewną inspiracją… Czekam na Wasze propozycje do 4 lipca.

SKŁADNIKI:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 25 dkg mrożonych wiśni
  • opakowanie serka Almette z Wiśnią i Żurawiną
  • 3 łyżeczki cukru trzcinowego (możesz dosłodzić bardziej)
  • płatki migdałów do posypania
  1. Wiśnie wysyp do rondelka, zasyp cukrem i smaż na wolnym ogniu do odparowania nadmiaru wody.
  2. Przestudź i wymieszaj z serkiem.
  3. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni C.
  4. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty lub prostokąty. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Rozłóż masę serową na cieście francuskim. Wierzch posyp płatkami migdałów.
  6. Piecz 20-25 minut do ładnego zrumienienia.

Mam nadzieję, że zachęciłam Was do udziału w konkursie. Wspomnę tylko, że na autorów czterech, wybranych przeze mnie przepisów czekają takie odlotowe fartuszki. Więcej informacji o całej akcji znajdziecie na tej stronie, przepisy możecie zgłaszać na adres l.cholodecka@synertime.pl

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz