Od poniedziałku na dziesięciu blogach kulinarnych trwa konkurs dla czytelników “Taste the Summer by Almette Fruit”. Cafe Babilon jest jednym z nich (poczytaj tutaj).
Szukam entuzjastów gotowania, którzy chcieliby wraz ze mną stworzyć drużynę, która podczas finału akcji, 11 lipca, zmierzy się z pozostałymi ekipami utworzonymi przez innych blogerów.
Dzisiejszy wpis ma być dla Was pewną inspiracją… Czekam na Wasze propozycje do 4 lipca.
SKŁADNIKI:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 25 dkg mrożonych wiśni
- opakowanie serka Almette z Wiśnią i Żurawiną
- 3 łyżeczki cukru trzcinowego (możesz dosłodzić bardziej)
- płatki migdałów do posypania
- Wiśnie wysyp do rondelka, zasyp cukrem i smaż na wolnym ogniu do odparowania nadmiaru wody.
- Przestudź i wymieszaj z serkiem.
- Rozgrzej piekarnik do 220 stopni C.
- Ciasto francuskie pokrój na kwadraty lub prostokąty. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Rozłóż masę serową na cieście francuskim. Wierzch posyp płatkami migdałów.
- Piecz 20-25 minut do ładnego zrumienienia.
Mam nadzieję, że zachęciłam Was do udziału w konkursie. Wspomnę tylko, że na autorów czterech, wybranych przeze mnie przepisów czekają takie odlotowe fartuszki. Więcej informacji o całej akcji znajdziecie na tej stronie, przepisy możecie zgłaszać na adres l.cholodecka@synertime.pl