Grzanki z bobem i kaszanką

GRZANKI Z BOBEM I KASZANKĄ

Grzanki z bobem i kaszanką – brzmi dziwnie? Może troszeczkę, ale za to jak smakuje.

Koniecznie spróbujcie tego połączenia – mi podrzuciła ten pomysł Olga z Tequilagotuje. Kocham kaszankę, kocham bób – więc dlaczego miałabym nie połączyć tego w jedno danie…

SKŁADNIKI:

  • 50 dkg świeżego bobu
  • 30 dkg kaszanki
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki drobno posiekanej świeżej mięty
  • sól
  • pieczywo (bułki, pieczywo tostowe lub zwykły chleb) do przygotowana grzanek
  1. Kaszankę podsmaż.
  2. Bób ugotuj, lekko przestudź i obierz ze skórek. Do ciepłego dodaj oliwę oraz posiekaną miętę. Dopraw do smaku solą.
  3. Pieczywo opiecz w opiekaczu lub w piekarniku.
  4. Na gorących grzankach układaj kaszankę, na wierzch wyłóż bób.

Grzanki z bobem podawaj ciepłe.

1 komentarz

  1. Zdecydowanie się zgadzam, iż jest to jedna z bardziej intrygujących połączeń smakowych. Nie przepadam za kaszanką, ale za to uwielbiam wprost bób. Myślę, że pod jego przykryciem danie to może być dla mnie dość zaskakujące. Wygląda pięknie! Zdjęcia zdecydowanie są śliczne. Czas spróbować! 🙂

Dodaj komentarz