MUS JAGODOWY Z TOFU

Mus jagodowy z tofu

Mus jagodowy na bazie miękkiego serka tofu, delikatnie dosłodzony ksylitolem, który w przypadku słodkich owoców można pominąć. Niezwykle delikatny, aksamitny i po prostu pyszny.

Ten rodzaj sojowego serka pierwszy raz trafił w moje ręce. Dotychczas znałam tofu w wersji przypominającej zwarty twaróg, ten jest dużo rzadszy, nie da się go kroić, a po zmiksowaniu bardziej przypomina śmietanę niż ser. Idealnie nadaje się do przygotowania wszelkich deserów oraz zagęszczania zup i sosów.

SKŁADNIKI:

  • opakowanie twarożku tofu (tofu soft)
  • 1-2 szklanki świeżych jagód
  • ksylitol do smaku
  1. Schłodzone tofu oraz jagody zmiksuj.
  2. W razie potrzeby dosłódź ksylitolem.
  3. Podaj.

Mus jagodowy z tofu
Letnie owoce

Komentarze:

  1. Evi pisze:

    Wygląda przepysznie 🙂

Dodaj komentarz