GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY Z FASOLĄ

Gulasz mięsno-warzywny

Pyszny gulasz mięsno-warzywny. Indyk oraz sezonowe warzywa, fasola jako węglowodanowa wkładka. Podprawione kuminem oraz ziarnami kolendry, niezwykle aromatyczne jednogarnkowe danie, które świetnie się sprawdzi podczas jesiennej aury.

SKŁADNIKI:

  • 1 kg fileta z indyka
  • 2 puszki białej fasoli
  • 4 nieduże młode marchewki
  • 2 papryki
  • 2 cukinie
  • 2 cebule
  • 1/2 główki czosnku
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżka kuminu
  • 1 łyżka nasion kolendry
  • 2 opakowania sosu Chili Ostry marki WINIARY
  • sól, pieprz
  1. Obierz cebulę i czosnek. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. W moździerzu rozetrzyj kolendrę z kuminem.
  2. W dużym rondlu lub garnku z grubym dnem rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i czosnek, oprósz solą i smaż do zeszklenia co jakiś czas mieszając.
  3. W tym czasie pokrój mięso w dużą kostkę.
  4. Do zeszklonej cebuli dodaj roztarte przyprawy, smaż chwilę dokładnie mieszając.
  5. Do rondla wrzuć mięso, ponownie oprósz solą i smaż kilka minut mieszając, aby równomiernie się zezłociło.
  6. Marchewki dokładnie opłucz (młodym to wystarczy). Pokrój je na 2 centymetrowe kawałki, wrzuć do rondla. Smaż 10 minut co jakiś czas mieszając.
  7. Papryki opłucz, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Dodaj do rondla i smaż kilka minut.
  8. Cukinię opłucz i pokrój w dużą kostkę, wrzuć do rondla i ponownie smaż kilka minut mieszając.
  9. Dodaj sos Winiary oraz fasolkę. Wymieszaj i dopraw. Duś jeszcze 10-15 minut co jakiś czas mieszając.
Gulasz mięsno-warzywny z fasolą

Gulasz mięsno-warzywny z fasolą

 

LOGO WINIARY

Dodaj komentarz