GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY Z FASOLĄ

Gulasz mięsno-warzywny

Pyszny gulasz mięsno-warzywny. Indyk oraz sezonowe warzywa, fasola jako węglowodanowa wkładka. Podprawione kuminem oraz ziarnami kolendry, niezwykle aromatyczne jednogarnkowe danie, które świetnie się sprawdzi podczas jesiennej aury.

SKŁADNIKI NA GULASZ MIĘSNO-WARZYWNY:

  • 1 kg fileta z indyka
  • 2 puszki białej fasoli
  • 4 nieduże młode marchewki
  • 2 papryki
  • 2 cukinie
  • 2 cebule
  • 1/2 główki czosnku
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżka kuminu
  • 1 łyżka nasion kolendry
  • 1 1/2 szklanki sou pomidorowego lub ketchupu
  • sól, pieprz

PRYGOTOWANIE:

  1. Obierz cebulę i czosnek, następnie cebulę pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj. W moździerzu rozetrzyj kolendrę z kuminem, a mięso pokrój w dużą kostkę.
  2. W dużym rondlu lub garnku z grubym dnem rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i czosnek, oprósz solą i smaż do zeszklenia, co jakiś czas mieszając. Dodaj kumin i kolendrę, smaż chwilę dokładnie mieszając, a następnie dodaj mięso, ponownie oprósz solą i smaż kilka minut mieszając, aby równomiernie się zezłociło.
  3. Marchewki dokładnie opłucz (młodym to wystarczy). Pokrój je na 2 centymetrowe kawałki, wrzuć do rondla i smaż 10 minut co jakiś czas mieszając. Papryki opłucz, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski, następnie dodaj do rondla i smaż kilka minut. Cukinię opłucz i pokrój w dużą kostkę, wrzuć do rondla i smaż kilka minut mieszając.
  4. Dodaj sos oraz fasolkę, na koniec wymieszaj i dopraw. Duś jeszcze 10-15 minut co jakiś czas mieszając.
Gulasz mięsno-warzywny z fasolą
Gulasz mięsno-warzywny z fasolą
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz