PIECZONY PSTRĄG Z GRILLA Z CZOSNKIEM I TYMIANKIEM

Pieczony pstrąg z grilla

Mam dzisiaj dla Was propozycje na rybę z grilla – pieczony pstrąg spodoba się pewnie wielu. Z dodatkiem świeżego tymianku oraz czosnku. Aromatycznie i zdrowo i naprawdę szybko.

Jeśli aura za oknem niekoniecznie namawia Cię do rozpalenia grilla w ogródku, nie przejmuj się… Nasz grill został uruchomiony w zaciszu kuchennym – odpaliliśmy grillową grzałkę naszego piekarnika i oto mamy pyszne, pachnące danie…

Pieczony pstrąg świetnie będzie smakować w towarzystwie ulubionej surówki i świeżego pieczywa.

Mam jeszcze dla Was nietypowego pstrąga – klikajcie.

SKŁADNIKI:

  • 4 pstrągi
  • 3 łyżki masła
  • 1 płaska łyżka soli
  • 2-3 ząbki czosnku
  • świeży tymianek, kilka gałązek
  1. Ryby oczyść i opłucz. Dokładnie wytrzyj ręcznikiem papierowym.
  2. Ryby ponacinaj pod skosem, tak jak na zdjęciu. Natrzyj solą, również wewnątrz i w nacięciach.
  3. Czosnek rozetrzyj ze szczyptą soli i wymieszaj z masłem oraz łyżeczką listków tymianku.
  4. Piecz na grillu z obu stron do ładnego zrumienienia skórki.

Rybę możesz też przygotować w piekarniku używając funkcję grill.

Pieczony pstrąg z grilla

Pieczony pstrąg z grilla

Pieczony pstrąg z grilla

Pieczony pstrąg z grilla

Dodaj komentarz