ZAPIEKANKA Z MIELONYM MIĘSEM I WARZYWAMI

Dzisiaj przedstawiam Wam proste do przygotowania danie z wykorzystaniem gotowca Winiar – zapiekanka z mielonym mięsem, kaszą bulgur i serem mozzarella.

Do moich rąk w ostatnim czasie trafił nowy produkt marki Winiary. Krajanki w trzech różnych odsłonach: buraczkowa, ogórkowa i warzywna. Jak pisze producent – krajanki “pomogą Ci szybko przygotować smaczną zupę, kiedy nie masz czasu na długie kuchenne perypetie, a zdecydowanie masz ochotę na ciepły, rozgrzewający i smaczny posiłek”. Jednak w mojej kuchni znalazły one zdecydowanie inne zastosowanie…

SKŁADNIKI:

  • 40 dkg mielonego mięsa wołowego
  • 2/3 szklanki krajanki warzywnej Winiary
  • 1 szklanka kaszy bulgur (ewentualnie kuskus)
  • 1o dkg sera mozzarella
  • 2 łyżki oleju
  1. Mięso podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Dodaj mieszankę warzywną, duś kilka minut.
  3. Na dno naczynia żaroodpornego wysyp kaszę bulgur. Na wierzch ułóż sos mięsno-warzywny.
  4. Mozzarellę podziel na mniejsze kawałki i ułóż na sosie.
  5. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Zapiekaj około 30 minut.

Zapiekanka z mielonym mięsem i warzywami

LOGO WINIARY

Dodaj komentarz