KOTLETY RYBNE

Lekkie kotlety rybne

Na piątkowy obiad proponuję Wam kotlety rybne w wersji bez dodatków pszenicznych, więc idealne dla bezglutenowców oraz osób na diecie z niskim indeksem glikemicznym. Jako spoiwo zamiast bułki tartej czy tradycyjnej moczonej bułki użyłam nieco większej ilości jajek.

SKŁADNIKI:

  • 750 g świeżego dorsza bez skóry i bez ości
  • 1 cebula
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki gryczanej
  • sól, pieprz do smaku
  1. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Oprósz solą i odstaw na kilka minut.
  2. Rybę dokładnie osusz ręcznikiem papierowym. Zmiel w maszynce na drobnych oczkach.
  3. Dodaj cebulę, mąkę i jajka. Masę dopraw solą i pieprzem.
  4. Na patelni rozgrzej olej. Formuj niewielkie kotlety i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Kotlety rybne z dorsza

Kotlety rybne z dorsza

Dodaj komentarz