DWUKOLOROWY KOKTAJL RZODKIEWKOWY

Ten koktajl rzodkiewkowy przygotowałam do dziesiątego numeru magazynu KOCIOŁ. Mam nadzieję, że sam widok zachęci Was do przygotowania go samodzielnie w domu. Bo jego uroda to jedno, ale jest również przepyszny i niezwykle zdrowy.

Wypróbujcie i dajcie znać czy Wam smakowało…

SKŁADNIKI NA RÓŻOWY KOKTAJL:
(porcja dla dwóch osób)

  • pęczek rzodkiewek
  • 300 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • sól

SKŁADNIKI NA ZIELONE PESTO:

  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • liście z połowy pęczka rzodkiewek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • szczypta soli
  1. Rzodkiewki razem z liśćmi opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym. Liście posiekaj, korzenie pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Czosnek obierz.
  3. Wszystkie składniki pesto utrzyj w moździerzu.
  4. W kubku miksującym rozdrobnij korzenie rzodkiewek, połącz z jogurtem i dopraw solą.
  5. Na dno szklanek wyłóż pesto, delikatnie zalej koktajlem i podaj.
Dwukolorowy koktajl rzodkiewkowy

Dwukolorowy koktajl rzodkiewkowy

Komentarze:

Dodaj komentarz