DOMOWE GRZANKI DO ZUPY

Ten prosty przepis na domowe grzanki do zupy był jedną z propozycji w cyklu, który rozpoczęliśmy w dziesiątym numerze magazynu Kocioł pod wspólnych hasłem – Drugie życie pieczywa. W cyklu tym podpowiadamy, jak można tchnąć drugie życie w niezbyt świeże pieczywo. Koniecznie zobaczcie inne propozycje w tym wydaniu i czekajcie na kolejne, które zamieścimy w numerze jedenastym.

SKŁADNIKI:

  • 2 łyżki oleju
  • 2 szklanki pokrojonego w kostkę chleba
  1. Olejem równomiernie polej pokrojony chleb i wymieszaj.
  2. Wyłóż na dużą blaszkę.
  3. Opiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 25 minut. Podczas pieczenia co jakiś czas zamieszaj tak, aby grzanki równomiernie się opiekły.
Domowe grzanki do zupy
Domowe grzanki do zupy

Proste grzanki do zupy

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz