TARTALETKI Z KASZANKĄ I JABŁKIEM

Za oknem bardziej zima niż wiosna, więc ciężko zebrać się i rozpalać grilla. Jeśli tak jak my lubicie kaszankę, może skusicie się na taką formę jej podania?

Takie tartaletki z kaszanką i jabłkami pojawiły się w dziesiątym numerze magazynu KOCIOŁ, w dziale produktu regionalnego, którym były wyroby z Zawidowic. Przygotowanie ich to tylko kilka minut, potem nieco czasu w piekarniku.

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 pętka kaszanki
  • 1-2 jabłka
  1. Arkusz ciasta pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Na wierzch ułóż plasterki kaszanki i pokrojone w plasterki jabłko.
  3. Piecz do zrumienienia ciasta w temperaturze 220°C, około 20 minut.
Tartaletki z kaszanką i jabłkami

Tartaletki z kaszanką i jabłkami

Dodaj komentarz