DESER CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI

Jaką macie propozycję do popołudniowej kawy? Ja serwuję dzisiaj deser czekoladowy z dodatkiem karmelizowanych wiśni. Brzmi fajnie? To polecam, bo przygotowuje się go mega prosto. Zaopatrzcie się w składniki i do dzieła…

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wiśnie wyłóż na blaszkę lub do płaskiego szerokiego naczynia żaroodpornego. Posyp 4 łyżkami cukru i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz co jakiś czas mieszając tak aby płyn całkowicie się zredukował a wiśnie się przesmażyły.
  2. Kremówkę wymieszaj za pomocą rózgi z agar agar, kakao oraz cukrem. Zagotuj w rondelku.
  3. Do masy dodaj przesmażone wiśnie, część odłóż do dekoracji.
  4. Przelej do pucharków i następnie odstaw do schłodzenia do lodówki na około dwie godziny.
  5. Przed podaniem na wierzch wyłóż odłożone wiśnie.

Deser czekoladowy z wiśniami

Dodaj komentarz