PRZYSTAWKI Z WINOGRONAMI

Siedemnasty numer Magazynu Kocioł to winogrona i dynia. Ja przygotowałam do tego numeru miedzy innymi takie trzy przystawki z winogronami.

Kuleczki serowe

SKŁADNIKI:

  • winogrona białe i czerwone
  • 250 g twarogu półtłustego
  • 6 łyżek zmielonych migdałów + 34 łyżki do obtoczenia
  • sól

PRZYGOTOWANIE:

Ser mieszamy z migdałami i doprawiamy solą. Z masy serowej formujemy kulki z winogronem w środku, obtaczamy w zmielonych migdałach i układamy na desce.

Koreczki

SKŁADNIKI::

  • winogrona białe i czerwone
  • kilka kabanosów
  • kawałek sera żółtego

PRZYGOTOWANIE:

Ser kroimy w kostkę, kabanosy na kawałki. Nabijamy na specjalne patyczki lub wykałaczki i układamy na desce.

Winogrona z gorgonzolą

SKŁADNIKI:

  • winogrona białe i czerwone
  • 125 g gorgonzoli
  • 4 czubate łyżki zmielonych orzechów włoskich

PRZYGOTOWANIE:

Ser mieszamy ze zmielonymi orzechami. Nacinamy wzdłuż  winogrona zostawiając nie rozciętą skórkę z jednej strony. Wypełniamy kieszonkę serem i układamy na desce.

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz