FOODPAIRING W CHERRY LOUNGE & RESTAURANT Z MOËT & CHANDON 

Nieco czasu minęło od naszego blogerskiego spotkania w Cherry Lounge & Restaurant, które pozwoliło nam poznać nieco świat szampana… Dzielę się z Wami wspomnieniami tego niezwykle sympatycznego listopadowego wieczoru.

Atrakcją spotkania była degustacja Moet&Chandon w połączeniu z daniami specjalnie przygotowanymi do konkretnych rodzajów szampana. O sposobie dobierania trunku do dania, historii szampana oraz o ciekawostkach związanych z tym szlachetnym napojem opowiadała Iza Kamińska z Winicjatywy.

Szefowa kuchni Ola Kruk przygotowała dla nas takie pyszności:

  • Amuse-bouche – ostryga / pianka z szampana.
  • Przystawka – małża Św. Jakuba / mus z palonym sianem / purée z zielonego groszku i mięty / coulis z marakui / gąbka piernikowa
  • Danie główne – granik truskawkowy / sos z szampana i miodu / ravioli szpinakowe z burratą i ricottą / sos z homara.
  • Danie główne- comber z królika / purée z pieczonego selera z palonym masłem / mus z moreli / arracini grzybowe / kaki / sos z wędzonej śliwki z cynamonem.
  • Deser – crème brûlée z dyni i amaretto / wata cukrowa / sos marcepanowy z makiem / owoce.

Podczas serwowanych dań, słuchaliśmy ciekawostek o szampanie i popijaliśmy:

  • Moet&Chandon Brut Imperial 
  • Moet&Chandon Vintage 2008 
  • Moet&Chandon Nectar Imperial
  • Moet&Chandon Brut Rose Imperial

W doborowym towarzystwie, ze znakomitymi trunkami oraz cudownym jedzeniem czas płynie inaczej… Powiem Wam w tajemnicy – między innymi dla takich spotkań my blogerzy w czterech ścianach piszemy o tym jak cudownym jest coś, co się nazywa jedzeniem.

Spotkanie odbyło się w Cherry Lounge & Restaurant we Wrocławiu przy ul. Kuźniczej 10. Jeśli jeszcze tam nie zaglądaliście, warto w tym roku to nadrobić 🙂

Dodaj komentarz