PULPETY WIEPRZOWE Z NATKĄ PIETRUSZKI

Kolejne przepisy z zimowej sesji, którą przygotowaliśmy wspólnie z Kasią z Gotuj z Kasią oraz Moniką z Z Chaty Na Końcu Wsi przy wsparciu całej gromadki dzieci ogarniałyśmy sesję dla Magazynu KOCIOŁ. To sesja, którą już opisywałam z jedzeniem dla najmłodszych.

W następnych wpisach podam Wam kolejne przepisy na pulpety.

Zdjęcia autorstwa Kasi…

SKŁADNIKI NA PULPETY WIEPRZOWE:

  • 500 g mielonego mięsa z szynki wieprzowej
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko
  • ½ pęczka posiekanej natki pietruszki
  • ½ bułki
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę kroimy w drobną kostkę, oprószamy solą. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.

Formujemy małe pulpety (ułatwi nam to maczanie rąk w wodzie). Gotujemy na parze około 30 minut. Pulpety możemy również ugotować dodając je bezpośrednio do sosu.

Dodaj komentarz