WYTRAWNE CIASTECZKA KALAFIOROWE

Ten przepis na ciasteczka kalafiorowe był przygotowany na specjalną sesję do Magazynu KOCIOŁ. W 20 numerze możecie znaleźć cudną sesję z przepisami na podróż. Koniecznie wpadnijcie pooglądać przepisy oraz przepiękne zdjęcia autorstwa Rafała Komorowskiego. Piękny plener, cudowni modele i niesamowite światło letniego popołudnia.

U mnie dwie zajawki zdjęciowe, więcej zobaczycie w Magazynie.

SKŁADNIKI NA CIASTECZKA KALAFIOROWE:

  • 1 kalafior, podzielony na różyczki
  • 250 g sera żółtego
  • 4 jajka
  • 3-4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Kalafiora bardzo drobno posiekaj, poszatkuj lub zmiel w maszynce na dużych oczkach.
  2. Podgrzej na największej mocy w kuchence mikrofalowej. Ostudź i odciśnij nadmiar wody.
  3. Dodaj 200 g sera żółtego, jajka oraz mąkę i dopraw solą oraz pieprzem.
  4. Formuj, najlepiej łyżką do lodów, równe porcje i rozkładaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Lekko dociśnij tworząc koła.
  6. Wierzch posyp odrobiną sera.
  7. Piecz w temperaturze 200°C przez 15–20 minut.

FOTO – komorowski-foto.pl

Dodaj komentarz