WEGAŃSKA PANNA COTTA Z MALINAMI

Wegańska panna cotta

Wegańska panna cotta, która została przygotowana dla Magazynu Kocioł w ramach przedstawiania wrocławskiej firmy Mleczni Bracia. To producent świetnych roślinnych napojów oraz innych wegańskich dań. Uwielbiam ich produkty, a szczególną miłością darzę runo słonecznikowe z kakao oraz pestka. Runo, to mleka roślinne, do wyboru jest kilka. Pesto to polskie pesto, genialne na opieczony chleb lub do makaronu. Jeśli nie znacie ich, koniecznie zerknijcie co mają w swojej ofercie. Ich produkty do kupienia są w dobrych wrocławskich sklepach i poprzez ich sklep internetowy.

Panna cotta, to prosty, mega smaczny deser. W tej wersji nie tylko jest wegański, ale też ma stosunkowo niski indeks glikemiczny, więc cukrzycy i insulinooporni również mogą sobie na niego pozwolić. Świetnie nadaje się do zabrania do pracy jako słodka przekąska – wystarczy zapakować go do słoiczka.

Inne desery przygotowane przez Cafe Babilon znajdziesz tutaj.

SKŁADNIKI:

składniki na 2 porcje

  • 400 ml runa migdałowego
  • 2 łyżki erytrolu
  • 2 łyżki agar agar
  • 1 szklanka malin świeżych lub mrożonych

PRZYGOTOWANIE:

  1. Podgrzej runo, dodaj erytrol oraz agar agar i dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia składników.
  2. Przelej do słoiczków lub pucharków i odstaw do stężenia.
  3. Maliny zmiksuj lub rozgnieć widelcem.
  4. Panna cottę delikatnie przełóż na talerzyk i podaj ze zmiksowanymi malinami. Możesz też go podać w słoiczku lub pucharku.
Wegańska panna cotta
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

2 komentarze

Zostaw komentarz