MASŁO KOKOSOWE Z MIODEM

Masło kokosowe miodem do smarowania pieczywa

To masło kokosowe stworzyłyśmy wspólnymi siłami podczas sesję z pastami do pieczywa do 29. numeru Magazynu Kocioł. Pisałam już Wam o niej. Wraz z Kasią z Gotuj z Kasią i Asią z Apetyt na Kuchnię zrobiłyśmy kawał niezłej roboty i zgromadziłyśmy całkiem fajną bazę takich smarowideł do chleba: z rybą, z mięsem i vege. Były delikatne i bardziej pikantne, ale znalazło się również miejsce dla takich, które wybiorą miłośnicy słodkich śniadań. I właśnie taką propozycją jest dzisiejszy przepis.

Jeśli lubicie pasty do smarowania pieczywa koniecznie zajrzyjcie do numeru po wspaniałe inspiracje.

SKŁADNIKI:

  • ½ szklanki oleju kokosowego 
  • 2-3 łyżki wiórek kokosowych
  • 2-3 łyżeczki miodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wiórki upraż na suchej patelni, ostudź.
  2. Przestudzone wiórki połącz z olejem kokosowym, dodaj miód do smaku i wymieszaj.
  3. Podawaj z lekkim pszennym pieczywem,,

Inne przepisy na pasty do smarowania chleba
znajdziesz na moim blogu tutaj.

Masło kokosowe z miodem i prażonymi wiórkami

Zobacz także...

Leave a Reply