MASŁO KOKOSOWE Z MIODEM

Masło kokosowe miodem do smarowania pieczywa

To masło kokosowe stworzyłyśmy wspólnymi siłami podczas sesję z pastami do pieczywa do 29. numeru Magazynu Kocioł. Pisałam już Wam o niej. Wraz z Kasią z Gotuj z Kasią i Asią z Apetyt na Kuchnię zrobiłyśmy kawał niezłej roboty i zgromadziłyśmy całkiem fajną bazę takich smarowideł do chleba: z rybą, z mięsem i vege. Były delikatne i bardziej pikantne, ale znalazło się również miejsce dla takich, które wybiorą miłośnicy słodkich śniadań. I właśnie taką propozycją jest dzisiejszy przepis.

Jeśli lubicie pasty do smarowania pieczywa koniecznie zajrzyjcie do numeru po wspaniałe inspiracje. Zobaczcie też inne przepisy na pasty do smarowania chleba na moim blogu.

SKŁADNIKI NA MASŁO KOKOSOWE:

  • ½ szklanki oleju kokosowego 
  • 2-3 łyżki wiórek kokosowych
  • 2-3 łyżeczki miodu

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wiórki upraż na suchej patelni, ostudź.
  2. Przestudzone wiórki połącz z olejem kokosowym, dodaj miód do smaku i wymieszaj.
  3. Podawaj z lekkim pszennym pieczywem,,
Masło kokosowe z miodem i prażonymi wiórkami
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

Zostaw komentarz