PASTA Z FASOLI I TUŃCZYKA

Pasta z fasoli i tuńczyka

Ekspresowa pasta do chleba. Do przygotowania pasty można wykorzystać tuńczyka w oleju lub w sosie własnym, w zależności od preferencji. Ten drugi, będzie miał zdecydowanie mniej kalorii. Pasta z fasoli i tuńczyka, najlepsza jest z domowym pieczywem, a idealnie komponuje się z dodatkiem dobrego kiszonego ogórka i czerwonej cebuli.

SKŁADNIKI – PASTA Z FASOLI I TUŃCZYKA:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 2 puszki tuńczyka

PRZYGOTOWANIE:

  1. Fasolę odsączyć z zalewy. Odlać zalewę z tuńczyka i razem z fasolą, włożyć do wysokiego naczynia. Rozdrobnić blenderem i od razu podać.

Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB.

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

  1. Fruktoza tak jak glukoza należy do cukrów prostych. Dwucukrem jest sacharoza ( cukier z " cukierniczki"), która składa się z glukozy i fruktozy. Pod wpływem enzymów sachroza rozkłada się do cukrów prostych w organizmie Wobec tego nie możemy ani fruktozy ani sacharozy polecać chorym na cukrzyce jako zamienników glukozy, której tez powinni unikać w formie prostej. Pozdrawiam, Ania

Zostaw komentarz