CHIPSY Z NALEŚNIKÓW

Chipsy z naleśników

Dzisiaj wzięliśmy udział w Orszaku Trzech Króli. Było straszliwie zimno, ale atmosfera rewelacyjna. Obiadek w Pizza Hut z naszymi przyjaciółmi, a że gorączka rozebrała mnie całkowicie, potem było tylko spanie pod pierzyną. Na kolację zaserwowałam coś co uwielbiałam w dzieciństwie. Robiło się to kiedy zostały po obiedzie naleśniki, ja specjalnie chowam część naleśników na tę właśnie pyszotę. Takie chipsy z naleśników to idealna przekąska do przygotowania w kilka minut, ale też najlepszy sposób na zagospodarowanie pozostałych po obiedzie naleśników.

Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB, a jeśli szukasz sprawdzonego przepisu na naleśniki – zobacz tutaj.

SKŁADNIKI NA CHIPSY Z NALEŚNIKÓW:

  • 5-10 gotowych naleśników
  • 3-4 łyżki oleju
  • sól, do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Naleśniki należy pokroić na niewielkie kwadraty, przed krojeniem dobrze jest pooddzielać placki od siebie – nie będą się sklejać przy smażeniu.
  2. Na jak największej patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone naleśniki i smażyć co jakiś czas przewracając. Kwadraciki powinny zrobić się twardawe, lekko przypieczone.
  3. Posolić do smaku i gotowe.
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

  1. Ja wprawdzie nie kroję naleśników, ale w całości smażę je do chwili aż zrobia=ą się brążowe, sztywne i chrupiące – pycha 🙂

Zostaw komentarz