To propozycja na ciepłe śniadanie. Oczywiście zamiast frankfurterek można wykorzystać parówki lub inne kiełbaski.
Ciasto, które wykorzystałam zakupione było podczas naszego weekendowego wypadu w czeskim sklepie. Jest ono trochę inne niż ciasto francuskie sprzedawane u nas: dużo grubsze, więcej warstw…
Smakowita dawka kalorii na powitanie dnia…
SKŁADNIKI:
- porcja ciasta francuskiego
- 8 kiełbasek frankfurterek (po dwie na głowę, pewnie zjedliby i po cztery)
- kilka cieniutkich plasterków żółtego sera
- Ciasto pokroić na 8 pasków.
- Każdą kiełbaskę owinąć paskiem ciasta i ułożyć na blaszce. Na wierzch położyć kawałki sera.
- Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
5 komentarzy
Chyba zakupię dziś frankfurterki.
Bardzo lubię owijać przeróżne "produkty spożywcze" w ciasto francuskie:) Stają się wtedy jakieś takie dostojniejsze.
Pozdrawiam,
SWS
to tak szybka przekąska na imrezę…
ale sprawdza się zawsze. i wszędzie!
fajna i smakowita przekaska:)
sprawdzałam na imprezie. rewelacja. goscie zjedli wszystko w pol godziny:P dodałam do tego frankfurterki henryk kania i ciasto francuskie z biedronki