NALEŚNIKI Z SEREM SMAŻONE

Naleśniki z serem

Naleśniki z nadzieniem z sera to taki smaczek z dzieciństwa. W wersji ekspresowej – ja smażę naleśniki, a dzieci takie świeżo usmażone, gorące smarują serkiem smakowym, nieraz gęstym jogurtem, posypują cukrem, polewają miodem – ich pomysłowość nie zna granic. Ale dla mnie naleśniki z serem, to takie przełożone masą serową i podsmażone – chrupiące i pachnące…

SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI Z SEREM:

  • gotowe naleśniki (możesz wykorzystać ten przepis)
  • 40 dkg twarogu
  • 5 łyżek cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 2 żółtka
  • do smażenia: masło i olej
  • do polania: 2 łyżki kakao, 2 łyżki cukru

PRZYGOTOWANIE:

  1. Usmażyć naleśniki – możesz wykorzystać ten przepis.
  2. Żółtka utrzeć z cukrami na gładką masę, dodać twaróg i dokładnie wymieszać. Posmarować naleśniki i złożyć na cztery – taka ilość sera wystarcza na przełożenie 12 naleśników.
  3. Kakao wymieszać w kubeczku z cukrem i zalać wrzątkiem (tak żeby wszystko przykryć) i dokładnie wymieszać.
  4. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać łyżkę oleju i smażyć po cztery sztuki uważając, żeby się nie przypaliły. Po każdej porcji opłukuję patelnię, żeby kolejne się nie przypalały. Przed podaniem polać polewą czekoladową.

Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB.

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz