WAFLE Z MASĄ KAKAOWĄ

Wafle z masą kakaową

Takie wafle z masą kakaową, to chyba jeden z najszybszych sposobów na zrobienie czegoś słodkiego do popołudniowej kawki. Warunek niezbędny – posiadanie składników. Pewność, że wyjdzie – 100%. Nadzieja, że zostanie na drugi dzień – bliska zeru. Wafle po złożeniu, teoretycznie powinno się obciążyć i zostawić na jakiś czas. Jednak pokrojony od razu smakuje równie wybornie.

Inne propozycje na domowe ciasta i wypieki znajdziesz tutaj, zapraszam też do obserwowania mojego profilu na FB.

SKŁADNIKI NA WAFLE Z MASĄ KAKAOWĄ:

  • paczka wafli
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 kostki masła lub margaryny
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 20 dkg mleka w proszku

PRZYGOTOWANIE:

  1. W rondlu (lub garnku) rozpuść masło, mleko, cukier oraz kakao.
  2. Zdejmij z ognia, dodaj mleko w proszku i dokładnie rozmieszaj (można wykorzystać mikser).
  3. Jeszcze ciepłą masą przełóż wafle.
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

Zostaw komentarz