KOTLETY SOJOWE

Bardzo fajny sposób na soję… Co prawda pierwsza próba z tymi kotletami skończyła się małą „katastrofą”… Pięknie uformowane kotleciki smażyły się i wyglądały naprawdę uroczo na patelni, lecz podczas obracania ich na druga stronę po prostu się rozleciały…

Dodatkowe 2 jajka zrobiły swoje…

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki ugotowanej, odsączonej soi
  • 3 jajka
  • cebula
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  1. Soję i cebulę zmielić w maszynce do mielenia mięsa, dodać posiekaną natkę oraz jajka, doprawić i dokładnie wymieszać.
  2. Formować kotleciki, smażyć z obu stron na złoty kolor.
  3. Podać z surówką, polecam coś kwaśnego – jak dla mnie idealna do tego będzie surówka z kiszonych ogórków.

Zobacz także...

6 komentarzy

  1. Ja jeszcze domowych nie robiłam, zawsze raczę sie tymi kupnymi. Wczoraj właśnie rozmyślałam sobie ja by tu zrobić ale najpierw muszę poszukać soi, bo Twoje tak smacznie wyglądają:)

  2. Z soją – taką w ziarnach miałam poważny problem. Od dłuższego czasu w sklepach widziałam tylko taką z bio (cena!!!). Ostatnio trafiłam na nią w makro.

Zostaw komentarz