WYTRAWNE FRANCUSKIE TOSTY

Wytrawne tosty francuskie

Te wytrawne francuskie tosty to taka bardziej wytworna znanego pewnie wszystkim chleba smażonego w jajku. Jako dziecko uwielbiałam to proste, ale jakże smaczne śniadanie.

Na tosty najlepszy będzie lżejszy chleb: maślany, tostowy, chociaż całkiem fajnie sprawdza się też taki na zakwasie z cięższej, pełnoziarnistej mąki – na przykład ten. Możesz je podać z grillowanymi warzywami, piklami lub sałatką z pomidora i cebulki.

SKŁADNIKI WYTRAWNE FRANCUSKIE TOSTY:

(na jedną osobę)

  • 2-3 kromki chleba
  • jajko
  • szczypta soli
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

  1. Jajko rozkłócić z solą, dodać parmezan.
  2. Maczać kromki z obu stron.
  3. Smażyć również z obu stron na rozgrzanym oleju.
Wytrawne tosty francuskie
Wytrawne tosty

Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB.

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Zostaw komentarz