SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Sałatka z łososiem i fasolką szparagową podana na ciepło

Przepyszne zestawienie, równie dobre na gorący dzień czy chłodny i deszczowy jak ten, który powitał mnie z samego rana. Nieskomplikowany, wręcz banalny przepis, który może zachwycić. Łosoś, którego uwielbiam pod postacią każdą oraz fasolka szparagowa, którą mogę spożywać samą, bez dodatków i w każdej ilości. Mam nadzieję, że ta sałatka z łososiem i fasolką szparagową podana na ciepło, przypadnie Wam do gustu.

Zobacz koniecznie naszą ulubioną SAŁATKĘ Z FASOLKI SZPARAGOWEJ.

SKŁADNIKI – SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I FASOLKĄ:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej
  • 30 dkg surowego łososia
  • 2 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki pesto rosso
  • sól, pieprz
  • ewentualnie parmezan do posypania
  • oliwa

PRZYGOTOWANIE:

  1. Rybę osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na mniejsze kawałki, następnie oprószyć solą i pieprzem.
  2. Fasolkę ugotować al dente. Do gorącej dodać roztarty z solą czosnek, wymieszać, przykryć i odstawić na  kilka minut, w tym czasie przygotować łososia.
  3. Rybę podsmażyć na oliwie lub upiec na grillu.
  4. Do fasolki dodać, pesto oraz rozdrobnione kawałki ryby, delikatnie wymieszać. Podawać od razu.

Zobacz mój profil na FB.

Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

Jeden komentarz

Zostaw komentarz