Przepyszne zestawienie, równie dobre na gorący dzień czy chłodny i deszczowy jak ten, który powitał mnie z samego rana. Nieskomplikowany, wręcz banalny przepis, który może zachwycić.Łosoś, którego uwielbiam pod postacią każdą oraz fasolka szparagowa, którą mogę spożywać samą, bez dodatków i w każdej ilości. Mam nadzieję, że ten zestaw przypadnie Wam do gustu.
SKŁADNIKI:
- 1/2 kg fasolki szparagowej
- 30 dkg surowego łososia
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki pesto rosso
- sól, pieprz
- ewentualnie parmezan do posypania
- oliwa
- Oprószyć solą i pieprzem poporcjowanego łososia.
- Fasolkę ugotować al dente. Do gorącej dodać roztarty z solą czosnek, wymieszać, przykryć i odstawić na kilka minut, w tym czasie przygotować łososia.
- Rybę podsmażyć na oliwie lub upiec na grillu.
- Do fasolki dodać, pesto oraz rozdrobnione kawałki ryby, delikatnie wymieszać. Podawać od razu.
ZOBACZ RÓWNIEŻ – przepis na SAŁATKĘ Z FASOLKI SZPARAGOWEJ.
1 komentarz
pyszny zdrowy obiad:)