PASTA Z FASOLI I PIECZAREK

Prosta pasta z fasoli i pieczarek

Prosta pasta z fasoli i pieczarek, która zachwyci nie tylko wegetarian. Szybka do zrobienia może być alternatywą dla pasztetów z puszki, wędlin czy serów. Można ją też podać ze słupkami warzyw – świetne jako przekąska podczas oglądania seriali, a także jako propozycja na stół imprezowy.

Zapraszam do obserwowania mojego profilu na FB, a tutaj znajdziecie inne pasty do chleba na bazie fasoli: smalczyk z fasoli, pasta z fasoli i tuńczyka, pasta z czosnkiem i rozmarynem oraz pasta z fasoli i grillowanej papryki.

SKŁADNIKI – PASTA Z FASOLI I PIECZAREK:

  • 1 puszka białej fasoli
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 czubata łyżeczka masła klarowanego
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Cebulę i pieczarki obierz. Cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w plasterki.
  2. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju.
  3. Dodaj masło i wrzuć pieczarki. Smaż do ładnego zezłocenia.
  4. Ostudź, zmiksuj razem z odsączoną fasolą. Dopraw do smaku.
Print Friendly, PDF & Email

Zobacz także...

4 komentarze

Zostaw komentarz